Detailpagina Avero

2020: Avero wordt Zilveren Kruis

Zorgverzekeraar Avero Achmea stopt met het aanbieden van zorgverzekeringen. Per 1 januari 2021 worden de 148.000 lopende polissen overgeheveld naar Zilveren Kruis. De reden hierachter is dat de collectieve zorgverzekeringen van Avero en Zilveren kruis de afgelopen jaren inhoudelijk erg op elkaar zijn gaan lijken. Daarnaast is het ook een logische stap in het vereenvoudigen van het polisaanbod, waar met name de regering naar streeft. Als u overgestapt bent naar Zilveren Kruis kunt u collectiviteitskorting aanvragen.

Logo Avero  Collectiviteitskorting
  Avero Zorgverzekering

Logo zorgverzekering Avéro
  Premie per maand bij €385 eigen risico:    € -
  Premie per maand bij €885 eigen risico:  € -
  Kortingspercentage basispremie:                      -
  Kortingspercentage aanvullende premie:         -
  Collectiviteitskorting mogelijk:-

Wat kunt u verwachten als klant van Zilveren Kruis?

De basisverzekering Zilveren Kruis Basis Budget zal inclusief collectieve korting van 5% (binnenkort bekend) kosten bij een eigen risico van €385,-. Bij een maximaal eigen risico van €885,- bedraagt de premie (binnenkort bekend). De Basis Zeker verzekering zal (binnenkort bekend) bedragen na aftrek van collectieve korting. Tenslotte zal de restitutiepolis, Basis Exclusief, (binnenkort bekend) kosten.

Vanaf nu kunt u besluiten of u als Avero klant meegaat naar Zilveren Kruis. Indien u voor deze optie kiest, moet u letten op een aantal zaken. Zilveren Kruis kan veel data automatisch overnemen van Avero. Echter, geldt dit niet voor alle data. In deze flyer leest u meer over de belangrijkste wijzigingen van Avero in 2021.

Collectieve korting Zilveren Kruis

Het Zilveren Kruis biedt veel zorgpakketten aan. Op deze pakketten kunt u ook collectiviteitskorting ontvangen. Via Zorgpremiekorting.nl kunt u ook gebruikmaken van deze korting. De maximale korting op het basispakket is 5%. Op aanvullende verzekeringen biedt het Zilveren Kruis maximaal 7,5%. Een zorgverzekering bij Zilveren Kruis betekent het volgende:

• Medische keuzevrijheid (75% van het bedrag wordt vergoed wanneer u gebruikmaakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener);
• Extra vergoedingen wanneer u collectief verzekerd bent;
• Ruime keuzemogelijkheden in aanvullende verzekeringen. Zo kunt u het meest geschikte zorgpakket samenstellen.

De premies van de verschillende basisverzekeringen van Zilveren Kruis kunnen afwijken. U kunt er namelijk voor kiezen om minder te betalen voor uw zorgpremie, maar dan beschikt u over beperkte keuzevrijheid in zorgverleners.

Detailpagina Avero
4.6 (92%) 15 votes